Kabartma

Hanımlar çok çabuk hazırlayıp misafirlerinize sunacağınız bir hamur yemeği--Kabartma yapılışı--

Malzemeler---2,5 su bardağı un-- bir su bardağı yoğurt, bir çay bardağı süt, bir çorba kaşığı tereyağ, bir yumurta, bir çay kaşığı kabartma tozu ve isteğe göre tuz.

Kabartmanın sosu için malzemeler-- 500grm. yoğurt, 2 diş sarımsak, bir çorba kaşığı salça, nane,pul biber,tuz.

Kabartmanın yapılışı--- Un,süt,yoğurt,tereyağ,yumurta ve tuz ile bir hamur yoğuralım.Bir saat dinlenen hamuru yufka büyüklüğünde açıp15 cm. lik kareler halinde keselim.Tavamızda kızdırdığımız sıvı yağda kestiğimiz hamurların her iki yüzünüde kızartıp yayvan bir servis tabağına alalım, ve üzerine kaynar su döküp5 dakika bekletelim sora suyunu süzdürelim.Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp salça,kırmızı biber ve nane ile hazırlanan yağı gezdirelim. Servise hazır afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler