Sofraların vazgeçilmezi makarnayı bu gün yufkalı olarak tarif edeceğim umarım dener ve beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun.
Yufkalı makarnanın malzemeleri ve yapılışı--
3 numaralı çubuk makarna (bir paket),2 adet yufka,100grm. beyaz peynir, bir demet maydanoz,3 yumurta,bir bardak süt, 2 kaşık margarin.
Makarnayı hiç kırmadan bol tuzlu suda 15 dakika haşlayalım haşlanırken yapışmaması için 1,2 damla sıvı yağ ilave edelim.Haşlanan makarnayı kevgirden süzelim üzerine bol soğuk su gezdirelimDiğer tarafta kenerlerı yüksekçe bir fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı içine döşeyelim.Yufka büyük gelirse kenarlarını kesip yaydığınız yufkanın üzerine koyabilirsiniz.Peyniri bir kabın içine elinizle ufalayın içine ince kıyılmış maydanoz, çırpılmış 3 yumurtayı veyağı karıştırarak haşlanmış makarnanınüzerine döküp güzelce harmanlayın.Malzemeyi tepsideki yufkanın üzerine döküp iyice yayın ve diğer ikinci yufkayıda üzerine örterek hafifçe yağlayın 180 derecelik fırında bir saat pişirin sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder