Kadayıf Dolması




Malzemeler

500gr. Taze tam kurumamış kadayıf—2 su bardağı dövülmüş ceviz---3 yumurta—kızartmak için sıvı yağ.



Şerbetin yapımı


4  su bardağı toz şekere5 bardak su ekliyerek kaynatalım indirmeye yakın birçorba kaşığı limon suyu ilave edelim. Fazla olan şerbeti buz dolabında salkıyalım kek ve tatlılara kullanabilirsiniz.

Hanımlar kadayıfın kuru olmamasına nemli ve taze olmasına dikkat edelim.



Yapılışı


Tezgahımızın üzerine bir parça kadayıfı alalım üzerine bolca ceviz koyup rulo şeklinde sıkı sıkı saralım bir kenere alalım diğer kadayıflarada aynı işlemi yapalım sonra sıvı yağımızı kızdıralım.Dolma gibi yaptığımız kadayıfları bir kapta iyice çırptığımız yumurtaya bulayarak kızartalım.Daha sonra bunları soğuk şerbete atıp bekletelim şerbeti çeken tatlılarımızı servis tabağına alalım yanına kaymakla servis edebilirsiniz.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler