Malzemeler
4 kereviz---3 patates—1 adet soğan—2 adet havuç---1 çay bardağı zeytinyağı—1 çay kaşığı toz şeker—bir tutam tuz—1 su bardağı portakal suyu.
Yapılışı
Kereviz ve patatesleri istediğimiz büyüklükte doğrayalım ve kararmamaları için limonlu suda bekletelim. Diğer taraftan soğanımızı soyalım havuçları temizleyip küp küp doğrayalım.Zeytin yağı bir tencereye koyalım içine soğanlarımızı ilave ederek soteliyelimSırasıyla havuç, patates ve kerevizi ekliyelim.
3-4 dakika pişirelim,portakal suyunu tuzunu ve bir çay kaşığı toz şekeri ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım.sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar pişirelim.daha sonra soğumaya bırakalım,servis tabağına alarak üzerini maydonoz ile süsleyip servis edelim.Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder