Kakaolu Islak Kek :)


Merhabalar sevgili dostlar:))

Bugünkü tarifimiz Taze Annecik, canım Tümay' ımdan:) Bu nefis keki yayınladığında hemen yapmıştım kırıntısı bile kalmamıştı:)
Buyrun Tümay' ım nasıl yapmış bir bakın..
Şimdi de ben nasıl yaptım bakalım:)

Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı fındık yağı
7 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
Toz antep fıstığı
isteğe bağlı olarak hazır çikolata sos

Yapılışı;
Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker göz göz olana kadar çırpılır.
Üzerine süt, oda sıcaklığındaki margarin, vanilya ve fındık yağı eklenp çırpmaya devam edilir.Kakao eklenip karıştırılır.
Hazırlanan karışımdan 1 su bardağı dolusu ayrılır.
Çırpma kabında kalan malzemeye eleyerek un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.
Elde edilen kek karışımı yağlanmış baton kek kalıbına dökülür.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30 - 35 dakika pişirilir. (Kürdan testinden başarı ile geçene kadar).
Kek fırından çıkınca kalıptan çıkartılıp henüz sıcakken ayrılan 1 su bardağı kakaolu karışım kekin üzerine dökülür.Soğuyunca üzerine üzerine isteğe bağlı olarak hazır çikolata sos ve toz antep fıstığı serpilir dilimlenerek servis edilir.

Afiyet bal şeker olsun :)


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler