Kaymaklı Ayva


Malzemeler


2 ayva—250 gr. Kaymak—1 su bardağı toz şeker---40 gr. loğusa şekeri—bu şekeri pastahane veya şekercilerde bulursunuz.—süslemek için nar taneleri.



Yapılışı


Ayvaların kabuklarını soyup enlemesine yarım parmak kalın halkalar şeklinde dilimleyelim.Daha sonra ayvaları bir tencereye alalım üzerine bir bardak şeker ve loğusa şekerini de koyalım daha sonra üzerini örtecek kadar su koyarak kaynamaya bırakalım.Ayvalar iyice pişip yumuşayınca suyunu süzelim.servis tabağımıza bir dilim ayva koyalım üzerine kaymak koyup diğer dilimi koyalım onunda üzerine kaymak koyup üstüne nar tanelerini serpiştirelim.
Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler