Kemalpaşa Tatlılı Kivili Muhallebi ve Hıdırellez '11


"Ay doğar aydır Allah
Her şeye kadir Allah
Ya yarime kavuştur
Yada sabır ver Allah


Karanfilim budama
Safa geldin odama
Gelirse güzel gelsin
Çirkin koyma odama

Ocakta süt pişiyor
Bülbüller ötüşüyor
Eller yarim dedikçe
Yüreğim tutuşuyor


çekmecenin kilidi
Üstünü kül bürüdü
Sen orada ben burda
Bütün ömrüm çürüdü


Parayı astım dala
Yari sordum sağa sola
Yarın Hıdırellezdir
Hepimize mübarek ola


Mâniciğim ellerde
Su çalkanır göllerde
Gönlüm güvercin olmuş
Eğlenmiyor çöllerde.


Su başında su tası,
Gümüştendir kurnası
Bugün dilek tutanın
Kabul olur duası,


Al fistanım var benim,
Bedenime dar benim,
Şu gelenler içinde
Elâ gözlü yar benim.


Tarlanın başı kaya,
Yüzü benziyor aya
Ben canımdan usandım,
Benlerin saya saya,


Hey bahtiyar, bahtiyar
Bahtiyarın vakti var.
Bir güzelin bir çirkine
Sarılmaya vakti var.


Mortufal başı mısın?
Cevahir taşı mısın?
Gel bir mani söyleyim
Cebinde taşır mısın?"


Efendim söze güzel mani dizileri ile başladım :) Yarın hıdırellez:) Ne kadar güzel bir milletiz değil mi? Ne güzel ananelerimiz var:) Yaz gelişini ne güzel karşılıyoruz:) Gerçi yağmurla geçiyor bu yıl hıdırellez amma olsun:) Berekettir ne yapalım:) Bugün o bereketten nasıl nasibimi aldım anlatamam size:) Çarşıya inmem gerekti, indim :) Bir yağmur bastıdı saçakların altında kalakaldım :) Ama fotoğrafçı ruhum orada da harekete geçti:) Sokağı fotoğrafladım :) Sizinle de ufak bir kesit paylaşıyorum tabiiki:)) Kimbilir belki aranızda Gümüşhane' li olup da memleketine uzak olanlar vardır...


NOT: ARKADAŞLAR BEN GÜMÜŞHANELİ DEĞİL KASTAMONULUYUM İŞ DURUMUNDAN DOLAYI BURADA YAŞIYORUM :) YANLIŞ ANLAŞILMASIN :)
Hıdırellez ve yaz mevsimi bereketi ile gelsin ve bizlere hep mutluluk getirsin diyorumm :))
Bugünkü tarifim Hıdırellez şerefine ve son derece pratik ve ani krizlere çözüm olacak bir tatlı:)
Ağzımız tatlansınn hergünümüz tatlı geçsin efendim :)

Malzemeler:
-4 kişilik-
16 adet hazırlanmış tarifine kemalpaşa tatlısı
1 paket damla sakızlı cremole+500 ml. süt
2 adet kivi

Yapılışı:
Cremole tarifine göre hazırlanıp buzdolabında 15 dakika dinlendirilir..
Tatlının sunulacağı kupların diplerine dörder adet kemalpaşa tatlısı pay edilip, üzerine cremole dökülür.. En üstü kivi parçacıkları ile süslenip dolapta bir saat dinlendirilidikten sonra servis edilir..
Aynı gün içeriisnde tüketilmesini tavsiye ediyorum çünkü, tatlıların şerbeti salınıyor ve hoş bir görüntü olmuyor :)

Afiyet bal şeker olsun:)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler