Kerebiç tarifim eski bloğumdan. Çok ama sevdiğim için yeni bloğumda da bulunsun,bilmeyen varsa da tarifi alsın hemen yapsın istedim.Biz Mersinlilerin çok sevdiği ve Ramazanların vazgeçilmezi bir tatlı.Ağızda dağılan irmiğin,cevizin kaymakla birlikte inanılmaz bir lezzet buluşması var.Yolunuz Mersin'e düşerse yemeden,tadına bakmadan geçmeyin derim.Asla pişman olmazsınız.
MALZEMELER:
2 yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
100 gr,eritilmiş margarin,
1/2pk.kabartma tozu,
vanilya,
1/2 çay bardağı irmik,
1 çay bardağı pudra şekeri,
alabildiği kadar un.
İÇİ İÇİN:
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın.
HAZIRLANIŞI:
Malzemelerimizi yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Dolapta 10 bekletiyoruz.Daha sonra hamurdan cevizde iri parçalar koparıp içli köfte gibi açıp içine harcımızdan koyup kapatıyoruz.Toz şekere bulayıp fırın tepsisine diziyoruz.180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Eğer bulabilirsek orijinal köpüğe,yoksa koyu kıvamlı krem şanti hazırlayıp içine kerebiçlerimizi atıyoruz ve buzdolabında bir süre dinlendirip afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder