Kerevizli Ayva Dolması

Kerevizli Ayva Dolması---

Malzemeler-- 4 adet Ayorta boy Ayva--2 adet orta boy Kereviz--1 adet Havuç--1 çay bardağı sızma yağ--tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker1 limonun suyu--yarım demet Dereotu.

Kerevizli Ayva Dolmasının yapılışı--

Ayvaları yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölüp çekirdek yataklarını çıkartalım ve derince bir tencereye dizelim.Üzerine yağın ve limon suyunun yarısını ekleyerek bir bardakta su koyarak haşlanmaya bırakalım.Ayvalarımızı haşlarken ateşin kısık olmasına dikkat edelim.Pişen ayvaları servis tabağına alalım ve soğumasını beklliyelim.

Başka bir tencerede kalan yağımız ile birlikte bir adet doğranmış soğanı soteliyelim.Küp küp doğranmış kerevizi ve havucuda soğana ilave ederek bir kaç çevirip üzerine tuzu,şekeri,limon suyunu ekleyip hiç su koymadan kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.Pişen sebzeleri soğuduktan sonra Ayvaların ortasına doldurup üzerini dereotu ile süsleyip Zeytinyağı ve Limon suyu da gezdirerek servise hazır duruma getirelim.

Hanımlar arzuya göre doldurulan Ayvaların üzerine döğülmüş cevizde serpilebilir.Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler