Bu tarif lezzet dergisinin cok eski sayilarindan.. Körinin ve soya sosunun birlesmesiyle güzel bir lezzet ortaya cikti. Zaten tavuga köri ve soya sosu yakistigi icin, sevenlere tavsiye edilir.
Malzemeler:
750 gr kusbasi tavuk eti (gögüs eti kullandim)
3 adet sogan
1 tatli kasigi köri
2 corba kasigi soya sosu
1 cay bardagi siviyag
1 defne yapragi
Yapilisi:
Soganlari soyup rendeleyin. Tülbentte sıkarak suyunu cikarin. Kusbasi tavuk etlerini derin bir kaba alin. Sogan suyu, köri, soya sosu, defne yapragi ve siviyagi ekleyip karistirin. Buzdolabinda 1 saat bekletin. Firini izgara konumuna getirip isitin. Kusbasi tavuk etlerini sostan cikarip sislere dizin. Cevirerek her iki tarafini pisirip servis yapin (Ben yaninda sade pilav ve izgara köfte ile servis yaptim).
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder