Bu ikili ev halkını daima mutlu eder ve onlardan tam puan alır,karnı tok olan da yer aç olan da
Ben de onları mutlu etmekten mutlu olduğum için havalar ısınmadan bir kez daha yapayım ve sizlerle de paylaşayım istedim.
Malzemeler
- 3 su bardağı kuru fasulye
- 1 büyük baş kuru soğan
- sucuk ya da pastırma dilediğiniz kadar
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- biraz tereyağ , biraz da sıvıyağ
- tuz
Yapılışı
Fasulyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra bir gece önceden suya koyup bekletiyoruz.Ertesi gün fasulyelerin üzerine çıkacak kadar suyla birazcık kaynatıp süzüyoruz.Diğer tarafta tencereye küçük küçük doğradığımız soğanları yağ ile biraz kavurduktan sonra küçük parçalar halinde sucukları ilave ediyoruz, salçasını ve biberini ekleyip içerisine fasulyeleri ekliyoruz.tuzunu ve yine üzerine çıkacak kadar sıcak suyunu koyup pişmeye bırakıyoruz.
Aslında ben bu yemeği düdüklüde yapıyorum ama bu sefer tencerede yaptım.Burada dikkat edilecek şey yemeğe konulan suyun sıcak olması aksi takdirde fasulyeler dirilir.
Afiyet olsun....
Ben kuru fasulyeyi güveçte etli olarak tercih ederim.İnşallah onu da yaptığımda sizlerle paylaşacağım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder