Herkese merhaba,
Buz gibi bir İstanbul,bebemin hevesle kar beklentisi Ankaralımın kara doymuş duyguları arasında akıp giden bir hafta daha.Yılbaşına şurada ne kaldı.Yeni umutlar,güzel beklentiler,iyi dilekler,çok şükür sıcacık bir ev,kupamda kah kahvem kah bitki çayım daha ne olsun.
Pırasaların bir kısmı bükmede kullanılınca geriye kalanlar da zeytinyağlı olmak üzere tencerede yerini almıştı.Çok kısa sürede midede de.
Kısaca tarif etmek gerekirse.
Bir kaç kat soyulup verevlemesine kesilen ve iyice yıkanan pırasalar bir kenarda dinlendirilirken :)
Nutri Cook akıllı tencereme bir adet soğanı yemeklik doğrayıp,soyup doğradığım havuçlarla beraber zeytinyağında bir miktar kavurdum.İçerisine dinlenen pırasaları koyup tencerede şöyle bir çevirdikten sonra 1 tatlı kaşığı kadar salça ilave edip yarım limon suyu, biraz toz şeker ve tuz ile tatlandırdım.İki üç yemek kaşığı kadar pirinci ve çok az suyunu koyup 10 dakika pişirdim.
Bazıları pırasa zaten soğan sayılır deyip bu yemeğe soğan koymaz ama ben soğanın her yemeğe ekstra lezzet kattığını düşündüğüm için koyarım.
Yine zeytinyağlı pırasaya salça konulmaz diye arkadaşlarımda var ama bizim ev halkı beyaz yemeğe çok sıcak bakmadığı için ben çok az salça ile renklendiririm tercih sizin.
Sevgiyle ve sağlıkla mutlu kalın.................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder