KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER TURŞUSU

Közlenmiş kırmızı biberle neler neler yapılmıyor ki...İşte bu gün de turşusunu getirdim size.Kahvaltılarda iştah açıcı,akşam yemeklerinde ise bir çeşni oluyor.
1 kiloya yakın biberi fırında közledim,kabuğunu soydum,sapını kestim,çekirdeğini çıkardım.Ortadan ikiye kestim.Diğer taraftan derin bir kaba yarım demet maydanozu,7-8 diş sarımsağı doğradım.Harmanladım.Üzerine 1 tatlı kaşığı şeker,2 tatlı kaşığı tuz,1 çay bardağı sirke,1,5 çay bardağı zeytinyağını koydum ve iyice karıştırdım.Biberleri bu karışıma ekledim,karıştırdım.Buzdolabında 1 gece beklettim.
Ertesi gün cam kavanoza biberleri koyuyoruz,ağzını sıkıca kapatıyoruz ve bir hafta on gün kadar bekletip daha sonra afiyetle yiyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler