MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF

İtiraf edeyim bu tatlıyı yeni yapmadım.Ramazanda yaptığım ama bir türlü eklemeyersat bulamadığım tariflerden.Eskiden beri severek yapar severekte yeriz.Özellikle eşimin favori tatlılarındandır.Eğer şimdiye kadar denemediyseniz ve yemek için bir engeliniz yoksa hemmen yapın derim.
Bu nefis tatlı aynı zamanda P.D.Ç.S.E 29'un ev sahibesi karabiber'in mutfağı için.Kolaylıklar dilerim..

MALZEMELER
500 gr tel kadayıf
1 iri su bardağı iri çekilmiş ceviz
4-5 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker.

MUHALLEBİSİ İÇİN:
4 su bardağı süt,
4 kaşık tepeleme un,
4 yemek kaşığı toz şeker.


Geniş bir tencereye tereyağımızı alalım ve kadayıflarımızı kavurmaya başlayalım.5-6dk sonra şekerleri ilave edelim,kavuralım.Kadayıflar pembeleşince cevizlerimizi de ekleyip iyice kavuralım.Tencerede kadayıfları sürekli çevirmek biraz yorucu da olsa gerekli.Daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.Bu arada muhallebisini hazırlayalım.Muhallebi için gerekli bütün malzemeleri tencereye koyup sürekli karıştıralım.Kıvamı yoğunlaşıp pişince ocaktan alalım.Borcama kadayıfın yarısını dökelim,üzerine muhallebiyi güzelce yayalım.Spatula ile düzleştirelim.Son olarak kalan kadayıfı da eşit bir şekilde muhallebinin üzerine dökelim.Sıcağı çıkınca buzbuzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis edelim.
AFİYET OLSUUUUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler