İMAMBAYILDI

Herhalde benim gibi patlıcanı çok seven bir imam varmış ve önüne bu yemek gelince sevinçten bayılmış!!Gerçekten böyle mi oldu bilmiyorum ama ben patlıcanlı yemekleri çok ama çok seviyorum.Eskiden patlıcanları kızartıp yapıyorum ve eşim çok ağır geldiğini söylüyor yemek istemiyordu ama patlıcanları fırında közlediğimden beri hiç şikayet etmeden zevkle yiyor bu da beni mutlu ediyor..
Tarife gelecek olursak;istenilen miktarda bostan patlıcan alaca soyulur,tuzlu suda yarım saat bekledikten sonra ortasına derince bir çizik atılır ve yüksek ısıdaki fırında pişirilir.Patlıcanlar fırında pişerken biz iç harcını hazırlamaya başlarız.Bunun için 1 iri soğanı ve yeşil biberi doğrayıp az sıvı yağda kavuruyoruz.Üzerine küp küp kesilmiş domatesi,4-5 diş sarımsağı ekliyoruz.Son olarakta tuz,karabiber,kekik ve kırmızı pulbiberi ekleyip10 dk kadar kısık ateşte pişiriyoruz ve ocaktan indiriyoruz.
Patlıcanları fırından çıkarıp ortasını iyice açıyoruz ve harcımızı içine dolduruyoruz.Tüm patlıcanları bu şekilde doldurduktan sonra artan harcı borcamda kalan boşluklara yayıyoruz.Aralara biberleri ve içine 1 çay bardağı kadar sıcak suyu koyuyor ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15 dk kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUUUUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler