Tarife gelecek olursak;istenilen miktarda bostan patlıcan alaca soyulur,tuzlu suda yarım saat bekledikten sonra ortasına derince bir çizik atılır ve yüksek ısıdaki fırında pişirilir.Patlıcanlar fırında pişerken biz iç harcını hazırlamaya başlarız.Bunun için 1 iri soğanı ve yeşil biberi doğrayıp az sıvı yağda kavuruyoruz.Üzerine küp küp kesilmiş domatesi,4-5 diş sarımsağı ekliyoruz.Son olarakta tuz,karabiber,kekik ve kırmızı pulbiberi ekleyip10 dk kadar kısık ateşte pişiriyoruz ve ocaktan indiriyoruz.
Patlıcanları fırından çıkarıp ortasını iyice açıyoruz ve harcımızı içine dolduruyoruz.Tüm patlıcanları bu şekilde doldurduktan sonra artan harcı borcamda kalan boşluklara yayıyoruz.Aralara biberleri ve içine 1 çay bardağı kadar sıcak suyu koyuyor ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15 dk kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUUUUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder