Yoğun çikolatalı kekleri ve cheesecake’i seviyorsanız, bu krem peynirli browniyi mutlaka deneyin derim. Ben 5 cm. lik karelere kestim 16 dilim oldu. 1 parçası bir bardak kahve ile yeterli oluyor ama ikinci dilimi almamak için kendinizle savaşıyorsunuz. Benim savaşta browni galip geliyor maalesef, sizlere kolay gelsin...
MALZEMELER:
Brownisi için:
Afiyet olsun.
Brownisi için:
- 1/2 su bardağı tuzsuz tereyağ
- 100 gr. bitter çikolata
- 1- 1/4 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı pure vanilla extract ya da 1 paket vanilya
- 2 yumurta
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/4 tatlı kaşığı deniz tuzu
Krem peynir katı için:
- 1 paket philadelphia krem peynir ( tercihen light) - oda ısısında -
- 1/3 su bardağı şeker
- 1 yumurta
HAZIRLANIŞI:
- Çikolata ve tereyağı mikro dalga fırında ya da ocak üstünde “benmari“ usulü eritin. Ocaktan alıp içine şekeri ve vanilyayı ekleyip, malzemeler birbirine iyice karışana kadar tahta bir kaşık ile karıştırın.
- Yumurtaları teker teker ilave edin, elenmiş ununu, kabartma tozunu ve tuzunu da ekleyip tüm malzemeyi tahta kaşık ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Bu karışımdan 1/2 su bardağı ayırıp, kalanını yağlı kağıt serilmis 21x21 cm. ölçülerindeki kare tepsiye dökün.
- Oda sıcaklığındaki krem peyniri mixer ile pürüzsüz olana kadar çırpın. Şekerini ve yumurtasını da ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın. Tepsideki çikolatalı karışımın üzerine yayın.
- En son ayırmış olduğunuz 1/2 bardak browni karışımını, kaşık kaşık peynirli karışımın üzerine döküp, çatal ile mermer görünümü verin.
- Önceden ısıtılmış 325F- 165C fırının orta rafında, 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder