LİMON SOSLU CHESECAKE


Chesecakek'in pek çok çeşidini yaptım ama limon soslu olanı favorim oldu.Her ne kadar ev ahalisi benimle aynı fikirde olmasa da ben derim ki cheesecake en iyi böyle yenir.Limon sosunun tarifini Sevgili Kibele'den aldım.Sos tek kelime ile müthiş oldu.Kendisine çok teşekkür ederim.Limonlu cheesecake yiyecekseniz asla bir dilim yetmez.


MALZEMELER:
TABANI İÇİN:
1,5 paket eti burcak bisküvi,
1 çorba kasığı tereyağı,
1çay bardağı kıyılmış ceviz.
CHESECAKE MALZEMESİ:
750 g yumuşamış Labne peynir,
2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 su bardağı şeker,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 kutu krema,
3 yumurta,
1 yemek kaşığı limon suyu.
LİMON SOSU İÇİN:
50 g tereyağ,
100 g şeker,
1 yumurta,
1 tane iyice rendelenmiş limon kabuğu,
yarım çay bardağı limon suyu.


HAZIRLANIŞI:
1-Biskivüleri rondo da un haline getiriyoruz.Tavada yereyağıyla biraz çevirip ocaktan alıyoruz.İçine ince kıyışlmış cevizi ve 1 çay kaşığı tarçını ekleyip karıştırıyoruz.Kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt kesip seriyoruz.Hazırladığımız iç harcı elimizle bastırarak yerleştiriyoruz.Buzluğa atıyoruz.
2-Labne peyniri, şekeri ve limon kabuğunu bir çırpma kabında kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz.Limon kabuğunu ekleyip karıştırıyoruz. Yumurtaları da teker teker ekleyip çırpıyoruz.Son olarak da nişastayı ekleyip karıştıralım.Karışımımızı önceden hazırlamış olduğumuz ve buzlukta soğumuş olan tabanımızın üzerine dökelim ve fırında 1 saat boyunca 160 derecede pişirelim.
LİMON SOSUNUN HAZIRLANIŞI:
Sos için gerekli malzemeleri çırpma kabına ekleyelim. Kabı, su dolu bir kaba koyalım. Benmari usulü şeklinde (Su, kabın altına geçmemeli) 20 dakika boyunca karıştırarak buharda pişirelim.Burada biraz sabırlı olmak gerekiyor ama sonuçta nefis bir sos elde ediyoruz.
Kabı, su dolu kaptan alıp dinlendirelim. Arada bir karıştıralım ki kıvamı gelsin çok yoğunlaşırsa yarım çay bardağı kaynar su ekleyin karıştırabilirsiniz.
Fırından çıkan chesecake'i buzdolanında 4-5 saat dinlendirelim.Dilerseniz sosu bütün keke de döebileceğiniz gibi dilimleyip s ervis tabağına aldıktan sonra da sosumuzu üzerine döküp servis edebiliriz.
AFİYET OLSUN..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler