Kuzu Tandır Tarifi

Sadece 3 malzemeyle hazırlanan enfes bir et yemeği: kuzu tandır! Patates kızartması ve yeşilliklerle servis yapıp misafirlerinizin damak tadını büyüleyebilirsiniz.



Malzemeler,
1 kilo kuzu kol
Yarım limonun suyu
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Kuzu tandır yapmak üzere kasaptan kuzu kol eti alın.
Kuzu etini orta büyüklükte parçalara böldürün.
Yarım limonun suyuyla eti ovun.
Yayvan bir tencereye kuzu etlerini dizin.
Tencerenin kapağını kapatın.
Ocağın en küçük gözünde en kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin.
Et, pişerken suyunu bırakacak ve kendi suyuyla pişirecektir.
Etin suyu çekilmek üzere tuzunu ilave edin etleri ters yüz edin.
Yumuşayıp hafif suyu kalana kadar pişirmeye devam edin.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler