Foça'dan yine tarif geldi...Bu gidişle, ablam bana rakip blog açacak gibi bir his var içimde :) Şaka bir yana bu lahana kapaması bir harika oluyor. Benim gibi, lahana sarmaya üşenenlerdenseniz eğer, bunu tavsiye ederim. Fazla uğraşmadan ayni lezzeti yakalayabilirsiniz. Abla'cığım ellerine sağlık, sevgili Didem fotolar da çok güzel, tesekkürler.
MALZEMELER:
- 1 orta boy sarmalık lahana
- 250 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 corba kaşığı yağ
- Yarım çay bardağı pirinç
- yemek kaşığı salça
- Tuz ve karabiber
- 2 su bardağı su
HAZIRLANMASI:
- Lahanayı haşlayıp, bir kenara süzülmeye bırakın.
- Bir tencerede, 2 çorba kaşığı yağ ile ( kıymanız yağlı ise koymayabilirsiniz) kıymayı ve ince doğranmış soğanı kavurun. Sonra pirinci ve salçayı ekleyin.
- Onlarla da biraz kavurup, yarim çay bardağı sıcak su ilave edin ve ocağın altını kapatın.
- Orta boy dikdörgen bir borcama, bir kat lahana bir kat ic koyup (toplam 3 kat lahana, 2 kat iç malzemesi oluyor) istediğiniz boyda kesin.
- Bu aşamadan sonra isterseniz, yemeğinizin üzerini strech ile kapatıp, pişireceğiniz saate kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Pişirmeden önce, kıymayı kavurduğunuz tencerede 2 su bardağı suyu kaynatıp, yemeğin kenarından dökün. 190C lik fırında (375F), üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
LAHANANIN SAĞLIĞA FAYDALARI:
- Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır.
- Vücudun bağışıklık sistemini uyarır, bazı bakteri ve virüsleri yok eder.İçeriğindeki antioksidan maddeleri ile, kalp hastalıkları ve felç riskini azaltır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder