MALZEMELER
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1,5 çorba kaşıği toz şeker
- 1 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım demet dereotu
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- Zeytin ezmesi
- Aldığı kadar un
HAZIRLANMASI:
- Süt şeker ve maya bir kapta eritilip 10 dk. bekletilir.
- Yumurta, yağ, dereotu, un ve tuz konup yumusak hamur yapılır.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar avuç içinde açılıp, içine zeytin ezmesi konup yuvarlak kapatılır.
- Yağlı kağıt serilmis fırın tepsisine dizilip, ılık fırında 15-20 dakika kadar hamurun mayalanması beklenir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörekotu konur. 180 C de, önceden ısıtılmıs fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder