Lavaş Cips ve Ajvar Sos Tarifi

















Malzemeler:
2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı İnstant Maya
1 Çorba kaşığı Toz Şeker
1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
1 Su Bardağı Ilık Su

Ajvar Sos İçin:
2 Adet Patlıcan
3 Adet Kırmızı Biber
2 Diş Sarımsak
2 Çorba kaşığı Limon Suyu
3 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Kişniş
Yeteri kadar Kimyon

Üzeri İçin:
Yeteri kadar Haşhaş Tohumu
Yeteri kadar Susam
Yeteri kadar Çörek Otu
Yeteri kadar Pulbiber
Yeteri kadar Kekik
Yeteri kadar Tuz

Hazırlanışı:
Unu bir kaseye eleyin. Tuz, maya, şeker, zeytinyağı ve suyu ekleyip yoğurun.
İçine birer tutam baharat ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat bekletin.
Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile tepsi büyüklüğünde ince açın.
Üzerine baharatları serpiştirin. Hamuru rulet ile üçgen şekilde kesip kağıt ile birlikte tepsiye aktarın.
180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Patlıcan ve biberleri fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin.
Kabuklarını soyup mutfak robotuna alın. Sarımsak, tuz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, kişniş, kimyon ekleyip 2 dakika karıştırın.
Cipsleri servis tabağına alıp ajvar sos ile servis yapın.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler