Laz Böreğinin Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar,

Tatlı dosyasını sizlerle aşağıda detaylı olarak paylaşıyorum..Çok yoğun olduğum için hepinize ayrı ayrı mail gönderme şansım ne yazıkki yok..Bu yüzden özür diliyorum sizlerden..Güzel ve ağız tadınız yerinde bir gün diliyorum sizlere..)
Baklava

Not:Laz Böreği,K.Gerdanı,Baklava,İçli Burmalı,Bükme Tatlılarının hamurları aynı hamurdur arkadaşlar..Özellikle fotoğraflarını ekleyip sizlerle son kez paylaşmak istedim..O kadar çok mail geldi ki,her birini ayrı ayrı yanıtlamaktansa böyle bir dosya hazırlamayı uygun gördüm..Umarım yardımcı olabilmişimdir..

K.Gerdanı

Takıldığınız yerde lütfen yine yazınız..Teşekkürler!

Laz Böreği

Malzemeler
1 Yumurta
(1 çay bardağına 1 çay kaşığı tuz konulup üzerine su konulup karıştırılır.Hamura kıtırlık veriyor..Şimdi kül suyu bulamadığımızdan ekleyemiyoruz..)
1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Alabildiği kadar un
Aralarını yağlamak için eritilmiş tereyağı

Muhallebisi
1 Lt süt
3 Yemek kaşığı un
12 Yemek kaşığı şeker
1 Paket vanilya
2 Adet yumurta

Laz Böreği

Hazırlanışı
Muhallebi yumurtalar hariç diğer malzemelerle muhallebi kıvamında pişirilip soğutulur.Muhallebi soğuduktan sonra yumurtalar eklenip mikserle çırpılıp buzdolabında bekletilir.

Hamuru için verilen malzemelerle hamur hazırlanır.

Hamurdan 18 adet yumak yapılır.

Yumaklar unlanmış tepsiye konulup,üzerlerine nemli bir örtü örtülür.

Yaklaşık 30-50 dk arası iyice dinlendirilir.

Dinlenen yumakları çok ince olarak açmaya gayret edelim..Ne kadar ince o kadar lezzet demek..

(Anneciğin yufkaları çok ince olup,gazete bile okunur o derece.))

Her açılan yufka tepsiye döşendikten sonra erimiş tereyeğı üzerine hafifçe gezdirilip,fazlalıkları bıcakla kesilir.Her bir yufkaya aynı işlem uygulanır.

9.Yufka tepsiye döşenip kenarları dışarı sarktılır.

İçersine muhallebisi konulup,dışarı sarkan uçları muhallebinin üzerine tertipli bir şekilde örtülür.

Diğer yumaklar açılıp tepsiye döşenip yağlanmaya devam edilir.

Tüm yumaklar açıldıktan sonra keskin bir bıcak yardımı ile dilimlenir.

Üzerine bolca eritilmiş tereyağ gezdirilip,sin ateşte 50-60 dk pişirilir.


Pişen laz böreği iyice soğutulup üzerine bolca pudra şekeri serpilir.

Laz Böreği

Arkadaşlar bu börek Rize ve Artvin taraflarında pudra şekeri yerine şerbetli yapılır.Muhallebisine de minicik karabiber ekilir.O karabiber acaip lezzet verir muhallebisine..Böreğin özü de budur zaten.

Biz ballısını sevmediğimizden, kuru olarak yapıp üzerine pudra şekeri serperiz.Ballı tatlıları seviyorsanız,ikisini birden deneyip damak tadınıza uygun olanı bulabilirsiniz..

Şimdiden hepinize kolay gelsin..)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler