MALZEMELER:
125 gr oda sicakliginda erimis tereyagi veya margarin
1 su bardagi tozseker
3 yumurta
cay kasiginin ucuyla tuz
1 adet limon
250 gr un
yarim paket kabartma tozu
ayrica;75 ml limon suyu,50 gr pudra sekeri
YAPILISI:
Oda sicakliginda iyice yumusayan yagi seker ve tuz ile birlikte mikserle iyice cirpin.Yumurtalari ve rendelenmis limon kabugunu da katip 4-5 dakika cirpin.Unu kabartma tozu ile birlikte eleyip yava yavas karisima katip mikserin en düsük ayarinda,un karisima yedirilinceye kadar cirpmaya devam edin.Uzun bir kek kalibini margarin ile güzelce yaglayip,önceden isitilmis 180-190 dereceli firinda 50-60 dakika kadar pisirin.Kek pistikten sonra kürdanla 7-8 yerinden delin ve biraz ilinmasini bekleyin.Pudra sekeri ve limon suyunu karistirip,ilinan kekin üzerine dökün ve kalipta biraz beklettikten sonra servis yapin.(bu kek cok sogumadan yenirse daha lezzetli oluyor)
AFIYET OLSUN
125 gr oda sicakliginda erimis tereyagi veya margarin
1 su bardagi tozseker
3 yumurta
cay kasiginin ucuyla tuz
1 adet limon
250 gr un
yarim paket kabartma tozu
ayrica;75 ml limon suyu,50 gr pudra sekeri
YAPILISI:
Oda sicakliginda iyice yumusayan yagi seker ve tuz ile birlikte mikserle iyice cirpin.Yumurtalari ve rendelenmis limon kabugunu da katip 4-5 dakika cirpin.Unu kabartma tozu ile birlikte eleyip yava yavas karisima katip mikserin en düsük ayarinda,un karisima yedirilinceye kadar cirpmaya devam edin.Uzun bir kek kalibini margarin ile güzelce yaglayip,önceden isitilmis 180-190 dereceli firinda 50-60 dakika kadar pisirin.Kek pistikten sonra kürdanla 7-8 yerinden delin ve biraz ilinmasini bekleyin.Pudra sekeri ve limon suyunu karistirip,ilinan kekin üzerine dökün ve kalipta biraz beklettikten sonra servis yapin.(bu kek cok sogumadan yenirse daha lezzetli oluyor)
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder