Limonlu & Sarımsaklı, tavada kızarmış tavuk baget





’Tavuk külbastı’ tarifinden sonra, şimdi de tavuk baget tarifi!.. Biz ailecek tavuk yemeklerini seviyoruz galiba, bulduğum her tarifi deniyorum. Bu tarifi dişçide beklerken bir dergide görmüş, hemen biryerlere kaydetmiştim. Kolay ve lezzetli oluyor, yurt dışında yaşıyorsanız ’helal’ tavuk ile deneyin derim, çünkü onların kanı akmış olduğundan daha lezzetli oluyor.

MALZEMELER:
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 10-12 adet tavuk baget
  • 3 diş sarımsak (ince kıyılmıs)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Deniz tuzu, karabiber
  • İnce kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI:
  • Bagetlerin derilerini çıkartıp (isteğe bağlı, aslında derisi ile daha lezzetli oluyor), tuz ve karabiber serpin.
  • Tercihen döküm tavayı, ya da teflon tavayı orta ateşte ısıtın. Isınan tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağı koyun, bagetleri tavaya alıp, ara ara çevirerek her tarafını biraz kızartın.
  • Tavanın kapağını kapatıp, tavukları ara sıra çevirerek, 20-25 dakika daha pişirin.1 yemek kaşığı tereyağını, limonu ve sarımsağı ilave edin. Ocaktan alıp, tekrar kapağını kapatın ve lezzetlerin birbirine karışması için birkaç dakika bekletin.
  • Servis tabağına alıp, üzerlerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
  • Yanında bol domatesli, patlıcanlı bulgur pilavi ile tavsiye ederim...
Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler