Macar gulaşı/Hungarian goulash






Macar gulaşı birkaç farklı şekilde olabiliyor. Benim verdiğim otantik tarifi. Dumpling, yani minik hamur parçaları ile pişirilip, üzerine 1 kaşık sour cream/ekşi krema konularak servis edileni.... Hamur parçaları eklemeden pişirecekseniz o zaman yanında eriste ile servis etmenizi öneririm. Bizim etli patates yemeğimizden farkı biraz daha sulu oluşu, renk vermek için sadece kırmızı toz biber kullanılışı , icinde hamur parçacıkları oluşu ve de eksi krema ile yenmesi... Pek belli olmasa da bir hayli farklıymış aslında...

Malzemeler: ( 4-6 kişilik)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 büyük soğan
  • 400-500 gr. parça dana eti
  • 2 yemek kaşığı tatli toz kırmızıbiber (bulabilirseniz iyi kalite "Hungarian paprika" alın, yemeğin lezzeti bu toz biberin kalitesine göre değisiyor).
  • 1 adet defne yaprağı
  • 3 su bardağı et suyu ya da su
  • 4-5 büyük boy patates
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Sour cream /ekşi krema
Hamuru/dumpling için:
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • Cok az deniz tuzu ve karabiber
Hepsi çırpılıp, suluca bir hamur elde edilecek.

Hazırlanışı:
  • Etleri irice kare parçalara kesin, yıkayıp kurulayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp, 2 yemek kaşığı yağda şeffaflasana kadar kavurun.
  • Etleri ilave edip, suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  • Etler suyunu çekince 2 yemek kaşığı dolusu toz kırmızıbiberi ekleyip, 2-3 dakika daha kavurun (biberler yanmasın).
  • 3 su bardağı et suyunu ilave edip, tencerenin kapağını kapatın ve 1,5 saat kısık ateşte pisirin.
  • Etlerin pişmesine yakın patatatesleri soyup irice doğrayın, tuzlu suda bekletin, içine koyacağınız hamurunu/dumpling karıştırıp hazırlayın.
  • 1,5 saatin sonunda patatesleri, defne yaprağını ve deniz tuzunu ekleyin, 15-20 dakika kadar daha pişirin. Ocaktan almadan 5 dakika önce hazırladığınız hamuru bir tatlı kaşığı yardımı ile küçük parcalar halinde yemeğe ilave edip 5 dakika kadar da onunla pişirin, karabiberini de ekleyip ocaktan alın.
  • Arzuya göre, tabaklara servis yaptıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı "sour cream"ekleyin.
Afiyet olsun.




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler