Meyveli Rulo Pasta

Meyveli Rulo Pasta--

Yılbaşı gecesi için yapacağınız bir kaç pasta tarifi vermeye çalışacağım. Rivayetlere göre Yılbaşında tatlı yemek bütün yılın tatlı geçmesine kırmızı çamaşır giymekte hanımların bir yılının uğurlu ve mutlu geçmesine yararmış.Tabi bunlar eskiden gelme bazı söylentiler ama yinede aramızda bunları yapan veya uğuruna inananlar var.Şahsen ben Yılbaşı Gecesinde soframda mutlaka bir tatlı,pasta bulundururum.Çocuklarım ve yakınlarım buna alışık olduğu için bir kaç gün önceden Yılbaşı ta tlısının adını sorarlar ama ben süprizi bozmak istemediğimden onlara bekleyin görün derim. Bu Yılbaşındada onlara hafif pastalar yapmaya çalışacağım. Sizlerde denemek isterseniz tariflerimden faydalanmanızı öneririm. Şimdiden kolay gelsin ve İyi Seneler diliyorum.


Meyveli Rulo Pastanın Malzemeleri--

6 Yumurta--Bir Limonun rendelenmiş kabuğu--3 Çorba kaşığı tozşeker--1 çorba kaşığı limon suyu--1 paket vanilya--1,5 su bardağı un-- Krema için malzemeler-- Bir su bardağı meyva suyu( Tropikal meyve suyu olursa daha iyi) , bir yumurta sarısı--1 çorba kaşığı un--bir çorba kaşığıtozşeker--2 çay kaşığı hazır Puding tozu--10-15 gr. tuzsuz Tereyağ--bir çay bardağı iri dövülmüş Fındık--2 adet ince doğranmış Kivi.

Meyveli Rulo Pastanın Yapılışı--

Derince bir kabın içine meyve suyumuzu koyalım içine yumurta sarısı(1 adet)bir kaşık toz şeker,un ve puding tozunu ilave ederek karıştırıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.Tereyağının yarısını ilave edip sürekli karıştırarak karışımı soğumaya bırakalım.Soğuyan karışıma kalan tereyağı ve isteğe göre varsa 2 kaşık vişne Likörü katalım ve buzdolabında beklemeye bırakalım.( bu yapım krema içindir)

6 adet yumurtayı bir kapta şeker ile birlikte krema kıvamına gelene dek çırpalım.İçine unu,Limon suyunu,Limon kabuğu rendesi,vanilyayı ekleyerek iyice çırpalım ve içine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1-2 cm. kalınlığında dökerek ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika pişirelim.Pişen keki kağıdı ile birlikte tepsiden alıp nemli bir mutfak bezinin üzerinekoyarak keki uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde saralım. Tekrar açalım ve yağlı kağıdı çıkaralım yaptığmız malzemeyi kekin içine sürerek (doğranmış kivilerdende koyabiliriz) tekrar rulo olarak sarıp kalan malzemeyide üzerine bulayıp Fıdık ve kivilerle süsleyip buzdolabında biraz bekletip servis edelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler