MİLFÖY BAKLAVA

Hem göze hem mideye hitap eden üstüne üstlükte pratik bir tatlı olsun diyarsanız tam size göre bir tarif.Kısa sürede hazırlanabiliyor yeter ki evde milföyünüz olsun.Şu milföyler de her derde deva gibi maşallah.Hem tatlısı hem tuzlusu...İyi ki var ama çokta tüketmemek lazım;malum kendinde epeyce bir kalori var!!
MALZEMELER;
5 tane milföy,
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
1 tatlı kaşığı tarçın,
ŞERBETİ İÇİN;
1,5 su bardağı şeker,
2 su bardağı su,
bir kaç damla limon suyu.
HAZIRLANIŞI:
Her zaman ki gibi önce şerbeti hazırlıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.Milföyleri tezgaha serip üzerinden merdane ile bir-iki kez geçiyoruz(ki tatlımız ağır olmasın.)Sonra dörde blüyoruz.Bir kasede karıştırdığımız ceviz ve tarçından bir tutam ekleyip köşelerinden bohça gibi birleştiriyoruz.Hepsini bu şekilde yapıp fırın tepsimize diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarıp ılık şerbeti üzerine gezdirerek döküp sönmüş fırında bir süre bekletiyoruz.
Daha sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler