Sizlere Foça'dan, dumanı üstünde bir tarif geldi. Lezzeti de görüntüsü kadar güzel. Benim en hoşuma giden de, bir gün önceden hazırlanıyor olması. Arkadaşlar zili çaldığında böreği fırına verip, resimdeki gibi dumanı üstünde servis yapabilirsiniz. Simdiden afiyet olsun.
MALZEMELER:
- 8 adet milföy hamuru (10x10cm. kare)
- 2 adet yufka
İçine:
- 150-200 gr. beyaz peynir
Sıvı malzemeler:
- 3 yumurta
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
Üstüne:
- 1 şişe soda 20cl. (1 su bardağı)
HAZIRLANMASI:
- Biraz unlanmış tezgahın üzerine 4 adet milföy üst üste konarak, kare borcam büyüklüğünde açılır.
- Hafif yağlanmış borcama konur.
- Milföyün üstüne, yufkanın bir tanesi buruşturulup konulur. Sıvı malzemenin 1/3 ü dökülüp, her tarafına sürülür.
- Peynirli iç malzemesi konup, ikinci yufka buruşturulur.Sıvı malzemenin diğer 1/3 ü dökülüp, her tarafına sürülür.
- En üste, diğer üst üste konulup borcam büyüklüğünde açılmış, 4 adet milföy konulur. Kalan sıvı malzeminin hepsi dökülür.
- Kare kare kesilip üzeri strechlenerek, dolapta bir gece bekletilir.
- Pişirmeden önce, üzerine bir sişe soda dökülür, iyice çekmesi beklenir.
- Önceden ısıtılmış 180C fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder