Karadanize ait yöresel bir lezzet.Mısır unu çok kullanılıyor burada,iyi de oluyor aslında.Patlıcanları güzelce yıkayıp sapını kesiyoruz.Patlıcanı sap kısmı kalacak şekilde dörde bölüyoruz.Tencerede su kaynatıp,bir tutam ad tuz atıp patlıcanlarımızı haşlıyoruz.Süzgece çıkarıp süzdürüyoruz.Tavada az yağ kızdırıyoruz,patlıcanı tavaya almadan önce de biraz hafifçe suyunu çıkarıyoruz.Patlıcanları mısır ununa buluyoruz ve tavaya alıyoruz.Üzerine kapak koyup alt taraf kızarınca lavaboda tavayı kapağın üzerine ters çevirip patlıcanların diğer tarafını da kızartıyoruz.Tabağa alıp dilimliyoruz (ki ben unutmuşum),üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp servis ediyoruz.Sarımsaklı yoğurt istenmezse konmayabilir.
AFİYET OLSUUUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder