Mutlu Yıllar Pastası


Merhabalar:))
2010 yılının sondan bir önceki gününe bembeyaz uyandık bizler bugün:) Üzülüyordum yılbaşı karsız geçecek diye.. Ama Allah duydu sesimi vee kar yağıverdi hede bir gecede:)
Dilerim ki karşılayacağımız yıl hepimizin düşlerimizi gerçekleştirmemiz, hedeflerimize ulaşabilmemiz, hayatın tadını çıkartabilmemiz için elverişli bir yıl olur..
Daha önce de bahsetmiştim benim için dönüm noktası niteliğinde bir yıl olacak Allah kısmet ederse.. Sevdiceğimle 3 yıldır süregelen sevdamız nihayete erecek hayatlarımızı birleştireceğiz nasipse..
Apayrı tarif edilemez bir heyecan bu..Seneye bu zamanlar neler anlatırım sizlere kimbilir diye düşünmeden edemiyorum doğrusu.. Ama bildiğim geçmiş yada gelecek hesabında kaybolmadan anı en güzel şekilde yaşayabilmeliyiz hepimiz..
Dilerim ki Allah bizi salih kullarından eyler, karşımıza güzel insanlar, sözler, hal ve davranışlar çıkarır..
Herkese mutlu yıllar diliyorum içinde aşk, sevgi, heyecan, mutluluk, sabır, bereket, sağlık ve huzur taşıyan..:)
ve pastam...Yarın akşam için özene bezene eldeki ve evdeki imkanlar dahilinde hazırladığım pastam..Öyle imreniyorum ki şekr hamurlu birbirinden güzel modelli pastalara ama daha yolum var sanırım bir gün o işe de el atarım belki:) Ama şimdilik pastam gördüğünüz üzre bu şekilde oldu..Biraz düğün pastası gibi oldu ama biz çok beğendik:))
Üç kutlamayı hesaba katarak planladım pastamı, en küçük kat nişanımızın 1. yıldönümü için, orta kat kardeşimin 18. yaşgünü için, en alt kat ise 2011 yılı için:))
Beğeneceğinizi umuyorum ve pazartesi günü görüşmek üzere diyorumm:))
Herkese kucak dolusu sevgiler, öpücükler..
Mutlu Yıllar!!!!
Pastam sevgili Birsel arkadaşımın ev sahibeliğni yaptığı YENİ YILA YENİ PASTALAR ETKİNLİĞİne gidiyor:)

Malzemeler:
Pastanın pandispanyaları için;
4 adet iri boy yumurta
3 çorba kaşığı kaynar su
1 türk kahvesi fincanı nişasta
2,5 türk kahvesi fincanı şeker
3 türk kahvesi fincanı un
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilin
Kreması için:
7,5 su bardağı süt
9 çorba kaşığı un
2 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tüp vanilin aroması
Arası için:
Muz
Kivi
Damla çikolata
Antep fıstığı
Üst kaplama için:
2 paket sade kremşanti + 1 su bardağı süt
2 paket çilekli kremşanti+1 su bardağı süt

Yapılışı:
Pandispanyalar bir gün önceden hazır edilir.Üç boy olacak şekilde ufaltılır.
Her bir pandispanya için; yumurtalari ayirmadan sicak su ile en yüksek ayarda cırpılır (yaklasik 1 dakika)
seker ve vanilini ilave edip çırpılır.(yaklasik 2-3 dakika), diger kuru malzemeleri elenerek ilave edilip karıştırılır. (düsük ayarda)
Elde edilen kek hamuru yaglanmış ve unlanmış küçük boy borcama dökülür ve önceden isitilmis 175 derecelik fırında 40- 45 dakika pişirilir. (bu asamada firin kapagini acmayalim)..
Ertesi gün;
Krem şantiler ayrı ayrı çırpılıp buzdolabında dinlendirilir.
Krema için;
beş su bardağı süt ve şeker ocağa alınır kısık ateşte karıştırılır.
Kalan süt ve diğer malzemeler ayrı bir yerde çırpılarak yavaş yavaş ocaktaki süt karışımına eklenip sürekli karıştırarak pişirilir ve yine karıştırarak soğutulur.
Hazırlanmış olan pandispanyalar önce boy ayarları için etrafından kırpılılır, sonra ortadan ikiye bölünüp hazır hale getirilir.
En büyük pandispanya platformun üzerine oturtulup krema ve meyveler ile kaplanıp ikinci katı kapatılıp şanti ile sıvanır üzerine bir küçük kat konulup aynı işlem tekrarlanır, sonra en küçük kat konulup aynı işlem uygulanır.
Kaplama işi biten pasta zevke göre süslenip buzdolabında bir gün dinlendirilip dilimlenerek servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun.. :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler