NİŞASTALI KURABİYE


Bu aralar hem kendim hem de çevremdekileri kurabiye canavarı yaptım.Sürekli yapasım ve çayın yanın da da yiyesim ve yediresim geliyor.Yiyenler bir daha bir daha istiyor.''BEN KURABİYE YEMEM,SEVMEM AMA BU MÜTHİŞ OLMUŞ,BİR TANE DAHA ALABİLİR MİYİM?''diyor.Tarif istiyorlar bakleyin sırası gelince tarifi sitemden alırsınız diyordum.İşte o an geldi!!!

Asıl tarifte fındık yoktu ben ekledim.İsterseniz ceviz de ekleyebilirsiniz veya sade de yapabilirsiniz.Tarif tatlımutfak'tan.Çok güzel bir sitesi var.Mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederim.


 MALZEMELER:

• Bir pk oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 2 oda sıcaklığında yumurta
• 1 su bardağı un
• alabildiği kadar nişasta (ben bir bütün paket ve 1 su bardağı kadar kullandım,yetti)
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu veya karbonat(orjinalinde yoktu.)




   HAZIRLANIŞI:

• Oda sıcaklığındaki bir pk margarini pudra şekeri ile karıştırıp yumurtalarımızı ekliyoruz.
• Unu üzerine bir tatlı kaşığı kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.
• Son olarak alabildiği kadar nişasta ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
• Yağlı kağıt serilmiş fın tepsisine hamurdan parçalar koparıp yuvarlayıp diziyoruz.
• 170 derecede yavaş yavaş pişiriyoruz.
• Üzerinin kızarmamasına dikkat ediyoruz.
AFİYET OLSUN.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler