MALZEMELER:
- 150 gr margarin
- 1 pk yaş maya,
- 1 su bardağı ılık su(miktarı hamurun kıvamına göre ayarlanabilir.)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker ve1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için.)
- alabildiği kadar un.
ÜZERİ İÇİN:
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- varsa küncü(susama benzer ben de yoktu koyamadım)
YAPILIŞI:
- Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde incecik kıyıyoruz.
- salçayı,sıvı yağı ekliyoruz.Varsa küncüyü de ekleyip iyice karıştırıyoruz.Ben pişirmeden yapıyorum ama siz pişirerekte yapabilirsiniz.Diğer yandan mayayı 1 çay bardağı su ve bir yemek kaşığı şekerle ılık suda eritiyoruz.
- Maya olunca unumuzu yoğurma kabına alıyoruz.Ortasını havuz gibi açıp erimiş mayayı koyup karıştırıyoruz.
- bir tatlı kaşığı tuzu ve ılık suyu ekliyoruz.Suyu ve unu azar azar ekliyoruz.
- Ele yapışmayan kulak mememsi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru biraz mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra oda sıcaklığındaki margarini de ekleyip bir daha yoğuruyoruz.Yağı iyice özdeşeştiriyoruz hamurla.
- Bir yarım saat daha mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalandıktan sonra bir daha yoğurup hamurdan iri parçalar koparıp yuvarlak şekiller veriyoruz.
- Tepsiye diziyoruz.
- Hazırladığımız harcı üzerlerine sürüyoruz.
- Biraz daha mayalandırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder