NOHUTLU KURU DOLMA

Mersin'e gittiğimde almadan gelmediğim şeylerden biridir kuru patlıcan.Sadece patlıcan değil elbet;kurutulmuş biber ve acur da alıyorum.Acuru da kurutmuşlar ve iyi de yapmışlar çünkü çok lezzetli.Ben kabak pek sevmediğim için acur alıyorum.Görüntüsü kabağı andırıyor ama lezzeti şahane.Hiç yemeyenlerdenseniz acilen deneyin derim..
Ben normal dolmayı değil ama kurutulmuş malzemelerden dolma yapacağım zaman bazen de harcımın içine 1 çay bardağından birazcık az haşlanmış nohut koyuyorum.Bence harika oluyor.

MALZEMELER;
İstenilen miktarda kurutulmuş patlıcan,biber,acur,kabak vs...
1 çay bardağı haşlanmış nohut,
2 adet domates,1 iri kuru soğan,
7-8 diş sarımsak,
pirinç,
1 tutam maydanoz,
tuz,karabiber,pulbiber,nar ekşisi,kuru nane
yarım limonun suyu,
1 tatlı kaşığı sumak,
biber salçası,sıvı yağ.



HAZIRLANIŞI:

Öncelikle kurutulmuş patlıcan,biber ve acuru 5 dk kadar kaynatalım.Süzgece alıp soğumasını sağlayalım.Bu arada dolma harcımızı harcıyalım.Soğanları ,domatesleri yemeklik doğrayalım.Pirinci yıkayıp ekleyelim ve diğer malzemeleri koyup en son olarak haşlanmış nohutları ezmeden ekleyelim ve şöyle bir karıştıralım.Daha sonra tek tek dolmaları dolduralım.Tencereyi ateşe alıp kısık ateşte pişirelim.


Dolma yapılır da sarma sarılmaz mı??Pek zahmetli ama yemesi hele de ramazanda nefis oluyor.

AFİYET OLSUUUN..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler