ŞEKERPARE

Şekerpare en sevdiğim tatlılardan biridir,zaten kim sevmez ki...Ortasındaki fındıkla inanılmaz cezbedicidir bence.Herkesin kendine göre bir şekerpare tarifi vardır ama ben bu sefer portakalağacının tarifiyle yapmak istedim ve çok memnun kaldım.

MALZEMELER:
1 pk oda sıcaklığında margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
2 yumurta,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi,4 yemek kaşığı irmik,
1 pk kabartma tozu,
1 pk vanilya,
un(ben göz kararı koyuyorum).
ŞERBET( ılık olacak):
3 su bardağı şeker,
4 su bardağı su,
yarım limonun suyu.
Üzerine koymak için fındık.

HAZIRLANIŞI:İlk önce şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakalım.Yterince fındık kırıp kavuralım ve kabuklarını soyalım.
Yoğurma kabına,margarini,pudra şekerini,irmiği,yumurtayı,hindistan cevizini ,vanilya ve kabartma tozunu alıp elimizle karıştıralım.Unu azar azar ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp yuvarlayıp fırın tepzimize diziyoruz.Fındıkları da ortalarına batırıyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarıp ılık şerbeti üzerine gezdirerek döküoruz.Şerbeti çekmesi için sıcak fırına tekrar sürüp 10-15 dk bekletiyoruz.Tabii bu arada fırının kapalı olmasına dikkat edelim!!
Şekerparelerimiz şerbetini iyice çektikten sonra servise hazırdır.
AFİYET OLSUUUUUN....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler