Kurabiye tarifini,yıllar önce Alman ev sahibinden almıştım..O aralar defalarca yapıp,üzerine karamel sürüp kahve yanında yerdik..Annecik de 3-4 günden beri benden fındıklı kurabiye isteyince,isabet oldu..
Şimdi bu kurabiyeler, paketlenip Trabzon'a doğru yola çıkacaklar..
Ben hiç tadına bakmadım,bakanların ifadesine göre "bomba" imiş..
Denemek isterseniz bilginiz olsun istedim..
Not:Sizler hamuru biraz daha kalın açıp,kalıplarla kesebilirsiniz..Veya;
elinizle şekil verebilirsiniz..Fakat minik kurabiye kalıpları ile yaparsanız,orjinaline uymuş olursunuz..))
SEVGİLER BENDEN SİZLERE!
Malzemeler
3 yumurta sarısı
1 paket tereyağ
1 su bardağı şeker
150 gr kavrulmuş öğütülmüş fındık
minicik tuz
1 paket vanilya
3-4 limon esansı
1 çay kaşığı limon suyu
bıcağın ucu ile karbonat
alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Un hariç tüm malzeme karıştırılıp yoğrulur.
Un eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamur strece sarılıp 1 gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün hamur merdane ile açılıp,kalıplarla kesilip,önceden ısıtılmış
fırında 175 ce de yaklaşık 15-20 dk arası pişirilir.
Soğuduktan sonra saklama kabında en az 20 gün,dondurucuda ise 3-4 ay kalabilir.
Afiyetler olsun çayınızın yanında..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder