Nuss Plaetzchen / Fındıklı Kurabiye

Kurabiye tarifini,yıllar önce Alman ev sahibinden almıştım..O aralar defalarca yapıp,üzerine karamel sürüp kahve yanında yerdik..Annecik de 3-4 günden beri benden fındıklı kurabiye isteyince,isabet oldu..
Şimdi bu kurabiyeler, paketlenip Trabzon'a doğru yola çıkacaklar..
Ben hiç tadına bakmadım,bakanların ifadesine göre "bomba" imiş..
Denemek isterseniz bilginiz olsun istedim..

Not:Sizler hamuru biraz daha kalın açıp,kalıplarla kesebilirsiniz..Veya;
elinizle şekil verebilirsiniz..Fakat minik kurabiye kalıpları ile yaparsanız,orjinaline uymuş olursunuz..))

SEVGİLER BENDEN SİZLERE!
Fındıklı Kurabiye
Malzemeler
3 yumurta sarısı
1 paket tereyağ
1 su bardağı şeker
150 gr kavrulmuş öğütülmüş fındık
minicik tuz
1 paket vanilya
3-4 limon esansı
1 çay kaşığı limon suyu
bıcağın ucu ile karbonat
alabildiği kadar un
Fındıklı Kurabiye
Hazırlanışı
Un hariç tüm malzeme karıştırılıp yoğrulur.

Un eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.

Hamur strece sarılıp 1 gece buzdolabında bekletilir.

Ertesi gün hamur merdane ile açılıp,kalıplarla kesilip,önceden ısıtılmış
fırında 175 ce de yaklaşık 15-20 dk arası pişirilir.
Fındıklı Kurabiye
Soğuduktan sonra saklama kabında en az 20 gün,dondurucuda ise 3-4 ay kalabilir.
Fındıklı Kurabiye
Afiyetler olsun çayınızın yanında..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler