Günaydın canlarımm...
Bu gün hafif serin bir sabahtan merhaba diyorum sizlere haftanın son iş gününde..
Öncelikle mesaj yoluyla çalışan sevgili Ramazan Davulcum, anneciğim, ablacığım, kardeşceğizim, hocam,tatlişkom sevgili papatyama sevgilerimle..
Gelelim bezelyelere...Bahçemiz artık bize geri dönüşüme başladı önceki postlarımda göstermiştim sizlere kesit kesit..
Geçenlerde topladık bezelyelerimizi ve bir güzel yemeğini de yaptık fotoğrafta gördüğünüz üzere..
Efendim bezelyeler önce doldurdu içlerini..
Sonra biz onları topladık annemle beraber...
sonra ben onları ayıkladım bir bir..
tanelerini kaplara doldurdum bir yemeklik ayırdım ve fazlasını kışlık dondurucuya koydum..Yeniden çiçek açtılar bile bayrama doğru bir hasat daha yaparız...
ve sonraaa...
Malzemeler:
1 kg. bezelye
400 gr. dana kuşbaşı
1 baş soğan
3 çorba kaşığı salça
Tuz
Aldığınca ılık su
Yapılışı:
Kuşbaşı etler tencereye alınıp yağsız ve tuzsuz kavrulmaya başlanır, etler suyunu salıp çekmeye başlayınca yemeklik doğranmış soğan eklenir..Soğanlar kendinden geçince salçası eklenip bir iki döndürdükten sonra yıkanmış bezelyeler eklenip tuzu ilave edilir.. Kısık ateşte kavrulur..
Bezelyeler de kavrulduktan sonra sebze ve etlerin üzerini üç parmak geçecek şekilde sıcak su eklenip pişmeye bırakılır..
Pişince ocaktan alınıp 15-20 dakika dinlendirilip sıcak servis yapılır..
ve sonuçç..
Afiyet bal şeker olsun....
Hoş sohbetli, bol bereketli iftarlar dilerim...:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder