Omlet ve Buzluk Böreği

Geçtiğimiz hafta kızlara kahvaltı da hazırladığım börek ve omlet tarifi var sırada..Buzluk böreğini yıllar önce sıklıkla yapıp kızartırdım..Bu sefer direk fırına verip kızarttım çok daha lezzetli oldu..

Bu böreği Zehra'cığımın blogunda görüp aklıma geldi..Yoksa hayatta aklıma gelmezdi..))Buradan çokk sevdiğim canım arkadaşım Zehra'ma teşekkür ediyorum..Tarifini ben öylesine hazırladım evde ne varsa hesabı,göz kararı..))

Omlet Tarifi

4 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı su
500 gr kuymak peyniri (Trabzon peyniri)
maydanoz (evde kalmadığı için ekleyememiştim)
tuz
pişirirken 2 yemek kaşığı tereyağ


Hazırlanışı
Su ve un iyice karıştırılıp yumurtaları eklenip çırpılır.

Peyniri ve maydanozu eklenip karıştırılır.

Tavaya yağ konulup eritilip hemen karışım tavaya dökülüp kapakla ağzı kapatılır.

Kısık ateşte çevrile çevrile pişirilip dilimlenip servis edilir.

Not:Trabzon'da omlet böyle pişirilir başkası asla olmaz bizlerde..Omlet asla çevrilmez tek taraflı pişirilir.Pişerken öyle kabarır ki nerdeyse kabaktan dışarı çıkacakmış gibi olur..Eğer cam kabaklı tavada pişirirseniz yakından takip etme şansınız olacak..Omlette mutlaka böreklik,kuymaklık peynir kullanılır..Çünkü o peynir eriyen peynirdir ve topak topak içinde kalma şansı yoktur..Ben farklı peynirler de eklemiştim içersine değişiklik olsun diye..Yapmak isterseniz dediğim şekilde yapıp yemenizi tavsiye ederim..Ellerinize sağlık şimdiden..

OMLET
omlet

BUZLUK BÖREĞİ
buzdolabı böreği

Malzemeler

3 adet yufka
6 adet orta boy haşlanmış çatalla ezilmiş patates
4 adet yumurta
tulum peyniri,beyaz peynir,izmir tulumu
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
karabiber

Hepsi iyice karıştırılıp birinci yufakanın üzerine bir kısmı döşenir.
2.yufka üzerine konulup harçtan yine üzerine yayılıp 3.yufka da konulup kalan harç üzerine dökülüp yayılır.

Yufkaların uçları hafif içe doğru kıvrılıp rulo yapılıp 3 eşit parçaya bölünür.

Her bir parça sarana veya folyaya sarılıp dondurucuya konulur.

Pirecek olduğunuz zaman da 2 parmak kalınlığında kesilip tepsiye dizilip ısınmış fırında 175 c de 25 dk kadar kızarana kadar pişirilir.

Ben tepsiye dizdikten sonra da üzerlerine yumuşamış tereyağ sürmştüm hafiften..))


Afiyetler olsun arkadaşlar.!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler