Keki evvelki akşam anneciğin gideceği toplantı için hazırlamıştım..İçinin nasıl olduğu konusunda hiç bir fikrim yok..Anladığım kadariyle merak edilen; damla çikolataların çökmemiş olmasıydı..Benim için önemli olan, lezzetli ve beğenilmesiydi..Yoğun çikolata ve portakallı oluşu çok hoş olmuş..
Ayrıca h.cevizinin portakal aromasıyle bütünleşmesi ayrı bir hoşluk
katıvermiş keke..Söylenenleri aktarıyorum sizlere ben de..))
Kekin tarifine gelince,belki inanmayacaksınız ama yine doğaçlama olmuştur..Malzemeleri masaya koyunca ortaya nasıl bir kek çıkacağı hemen belli oluyor..Akşama eve gidince yine 2 kek yapıcam..Halen nasıl kek yapacağımı ben de bilmiyorum..)Akşam ola hayrola misali benimkisi..))
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
125 gr yumuşak tereyağı
minicik tuz
1 paket vaniya şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı posası ile portakal suyu
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı h.cevizi
1 çay bardağı iri damla çikolata
1 çay bardağı minik damla çikolata
1 yemek kaşığı nişasta
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı
Yağ,portakal kabukları,tuz,vanilya,şeker çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Portakal suyu,sıvı yağ,süt eklenip çırpılır.
Damla çikolatalar,h.cevizi eklenip çırpılır.
Nişasta,un,kabartma tozu elenip 3 eşit şekilde eklenip çırpılır.
Hamur yağlanmış kalıba dökülüp 175 c de ki önceden ısınmış fırında
yaklaşık 40-45 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerinin süsü zevkinize göre süslenir.
Ben portakal suyundan guss yapıp sürüp süslemiştim..
Not:Fildişi ve minik damla çikolataları çok sevgili Ebru'cuğumun arkadaşı Amerika'dan getirmişti.Kendisine buradan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder