Güzel bir tarif eşliğinde herkese 'iyi hafta sonu' diliyorum.
PARMAK KEBABI (4 kişilik)
Malzemeler:
- 4 adet patates
- 4 adet patlıcan
- 1/2 kg kuşbaşı et (tercihen kuzu eti)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 4 adet domates (ikisi et soteye, diğer ikisi de üzerine)
- Deniz tuzu, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Hazırlanışı:
- Patatesler ve patlıcanlar (alacalı) soyulduktan sonra, parmak şeklinde doğranır. Patlıcanlar 15 dakika kadar tuzlu suda bekletilir, yıkanır, kurulanır. Hepsi kızdırılmış sıvıyağda kızartılıp, fırına girebilecek bir tepsinin kenarlarına altta patatesler, üstte patlıcanlar olacak şekilde dizilir.
- Diğer tarafta etler, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile suyunu cekene kadar kavrulur. Doğranmış soğan ve 2 domates eklenip kavurmaya devam edilir. En son salçalar eklenip karıştırılır ve 2 su bardağı su ilavesi ile kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra tuzu eklenir ve tepsideki sebzelerin ortasına boşaltılır. Üzeri dilimlenmis domates ve biber ile süslenir. Gerekiyorsa biraz daha kaynar su eklenip, üstü açık olarak, önceden ısıtılmış 190 C-375F fırında, 20 dakika daha pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder