MALZEMELER:
3 su bardağı irmik,
2 su bardağı yoğurt,
2 su bardağı şeker,
1 su bardağı ılık su,
yarım çay bardağı şeker
1 pk kabartma tozu.
ŞERBETİ İÇİN;
3 bardak şeker,
3 bardak su,
yarım limonun suyu.
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
tuzsuz yer fıstığı.
YAPILIŞI:
Her şerbetli tatlıda olduğu gibi yine önce şerbeti yapıp ılımaya bırakıyoruz.
Yoğurma kabına irmiği,şekeri,yoğurdu ve suyu(benim yoğurdum çok katıydı sulu değildi o yüzden su da kullandım.),yağı,kabartma tozunu alıp kaşıkla iyice karıştırıyoruz.Kare veya dikdörtgen borcamı yağlayıp harcımızı döküyoruz.Üzerini soyduğumuz fıstıklarla süslüyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Tatlımızı fırından çıkardıktan sonra 3-5 dk ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz.Sonra ılık şerbeti sıcak tatlıya döküyoruz.Bir gece bekletip ertesi gün servis ediyoruz.
Yiyenleri mest eden bir tatlı şambalı.
AFİYET OLSUUUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder