Malzemeler:
1 Kilogram Patates
2 Su Bardağı Un
3 Çorba kaşığı Margarin
8 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Sıvıyağ
2 Su Bardağı Galeta Unu
2 Çay Bardağı Süt
1 Tutam Sarımsak Tozu
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Kırmızı Toz Biber
Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin.
Margarini tavada eritin. 1 su bardağı unu ilave edip kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirip ılınmaya bırakın.
Hazırladığınız beşamel sosu ılık olarak patates püresine ilave edin. Tuz, 4 yumurta, toz kırmızıbiber, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyip iyice yoğurun. Küçük kroketler halinde şekillendirip buzdolabında 1 saat bekletin.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Kalan yumurtaları çırpın. Kroketleri önce kalan una, sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder