Bahçıvan Kebabı Tarifi















Malzemeler:
1 Kilogram Kuzu Kuşbaşı
2 Adet Kuru Soğan
2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
1 Çorba kaşığı Domates Salçası
2 Adet Havuç
2 Adet Patates
4 Adet Sivri Biber
3 Adet Domates
2 Tatlı kaşığı Tuz




Hazırlanışı:
Kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip, yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın.
Arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
1 yemek kaşığı salçayı bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın ve etlerin üzerine dökün. (Etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan salçayı eklemeyin. Aksi taktirde suyu bulanık olur.)
1-2 defa karıştırın. Daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin.
Bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin. Kevgirde veya bir kağıt havlunun üzerinde yağlarını süzdürün.
Etleri fırın kabına boşaltın. Sebzeleri üzerlerine yayın. Üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin. Fırın kabının üzerini alüminyum folyoyla kapatın.
Servis yapmaya 10-15 dakika kala önceden ısıtılmış fırına koyun (böylece yemek hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor).
Pirinç pilavı ile servis yapın.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler