Patatesli Ay Çöreğim İle Gezmeye Gittik

Biraz ara verdim sanırım.Ama daha önce de dediğim gibi Ankaralım artık İstanbul sınırları içerisinde çok şükür durum böyle olunca koşturmaca da biraz arttı doğal olarak.Ama şikayetçimiyim asla.

Geçen hafta sonu çok güzel iki gün geçirdiğimi anlatmıştım sizlere.Pazar günü en sonunda nihayet gidip yerinde boza içmiştim.Cumartesi günü de sevgili Sevil'in nazik daveti için yollara düşmüştük.Çok ama çok güzel bir gün oldu dememe gerek yok sanırım.Blogcular bir araya gelince ne olduğunu tüm blogcular bilir.Bünyenizde var olan tüm olumsuzluklar,depoladığınız stres,sinir yerini kahkahaya, bol sohbete ve bünyeyi zorlayan yemeğe dönüşür.Biz de aynen öyle bir gün yaşadık işte.Saatler su gibi aktı gitti.Sohbetin ve yemeklerin tadı damağımızda evimizin yolunu tuttuk.Ayrıntılı okumak ve resimlere bakmak için tık tık

Bende daha önce yemek zevki sitesinde görüp de yapmayı kafaya koyduğum patatesli ay çöreğimi kolumun altına alıp gittim Sevilciğime.O da sitesinde o günkü yiyeceklerin tarifini verdi ama ben de sitemde yer alması bakımından bir kez daha vereceğim.


Malzemeler




  • 1 paket instant maya


  • 3 su bardağı un


  • 1/2 su bardağı süt


  • 1/2 su bardağı sıvıyağ


  • 1 yumurta


  • 1 tutam tuz


  • 2-3 yemek kaşığı eritilmiş margarin


İçi için





  • 3-4 adet haşlanmış patates


  • maydanoz


  • tuz karabiber


Yapılışı





  1. Eritilmiş margarin hariç bütün malzemeler bir araya konulup iyice yoğurulur.Hamur iyice özdeşleşince 3 eşit parçaya ayrılır.


  2. Daha sonra 3 e ayırdığınız her parçayı da 5 e bölerek toplamda 15 parça hamur bezesi elde ederek işin bu kısmını tamamlanmış olunur.


  3. Sırada 5 erli olarak ayırdığınız hamurları tezgahınızı unlayarak bir pasta tabağı büyüklüğünde açarak eritilmiş margarinden üzerine fırça ile sürüp bir pasta tabağına koymak var.


  4. Diğer 4 hamuru da aynı şekilde açıp üzerine yağını sürüp diğerinin üzerine koyarak 5 adet hamurunuzu sonunda pasta tabağı büyüklüğünde açmış aralarını eritilmiş margarin ile yağlamış ve üstüste koymuş olarak tabakla buzdolabına kaldırın.Diğer 2 adet 5 erli hamur için de aynı işlemi uygulayıp buzdolabında yarım saat bekletin


  5. Buzdolabınızdan hamuru koyduğunuz bir tabağı alıp unladığınız tezgahta 5 adet üstüste koyduğunuz hamuru bir hamur şeklinde açın bir yufka gibi büyütün ve bu yufkanızı da 8 parçaya bölün


  6. Haşlayıp ezdiğiniz ve baharatladığınız içi kestiğiniz hamur parçalarına eşit olarak dağıtıp sigara böreği gibi sarın.İki kenarlarından biraz eğip ay şekli verin


  7. Dolapta bekleyen diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ile süsleyin ve yağladığınız fırın tepsinizi 180 dereceye ayarlayıp fırına sürün
Afiyet olsun eviniz bereketle dolsun......

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler