PATATESLİ BÖREK

Kızımın anasınıfında yemek sırası bana geldiğinde patatesli börek istediler.Ben de değişik olsun istediğim için bloglarda epey gezindim.Sonunda portakal ağacının peynirli böreğini patatesli yapmaya karar verdim.Ben tarifte bazı değişiklikler yaptım,yiyenler çok beğendi.Pratik bir börek hazırlanan iç hazırlama aşamasını saymazsak.

MALZEMELER:
5 yufka
1.5 su bardağı süt,
1 yumurta,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
5 tane iri boy patates,
1 iri baş soğan,
biber salçası,
tuz,karabiber,pulbiber,
maydanoz,
1 çay bardağı kaşar rendesi,
susam ve haşhaş.
HAZIRLANIŞI;
İlk önce pataesli harcımızı hazırlamak için patatesleri haşlıyoruz.Haşlanan patatesleri çatalla iyice eziyoruz.Küçük bir tencereye kuru soğanları yemeklik doğrayıp biraz sıvı yağda pembeleştiriyoruz.İçine 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyip karıştırıyoruz.1-2 dk sonra ezilmiş patatesleri ve baharatları koyuyoruz.5-6 dk kadar kavurup altını kapatıyoruz.İnce kıyılmış maydanozlarımizı da ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Sütü,yumurtayı ve yağı bir kaseye koyup karıştırıyoruz.Yufkanın birini masaya yayıyoruz.Yarısına kadar harçtan sürelim,diğer yarısını yufkanın dörtte üçünü kaplayacak şekilde kapatalım, aynı harçtan onun da üzerine sürelim.
Patatesli içi yufkanın üzerine yayalım. Yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırıp yufkayı rulo şeklinde saralım. Ruloyu ortadan ikiye keselim ve yağlanmış tepsiye yanyana dizelim. Bu işlemi diğer 4 yufka içinde yapalım. Sütlü harçtan artarsa ruloların üzerine sürelim.Bir yumurtanın sarısını çırpıp ruloların üzerine sürelim. çörek otu serpip 190 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.Börekler piştikten sonra keserek servis edelim
AFİYET OLSUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler