AŞURE Ve FilistiN


Aşureyi çok sevmeme rağmen bu yıl ilk kez yaptım.Daha önce neden yapmadım bilmiyorum belki çok iyi yapamam kaygısı vardı ama artık geçti.Aşureyi eşimle yaptık sayılır çünkü bana fındık ve ceviz kırıp,fındıkları da kavurup kabuklarını da tek tek ayırarak çok yardım etti.


MALZEMELER;
1su bardağı nohut,
1 su bardağı kuru fasulye,
2 su bardağı aşurelik buğday,
12 adet kuru kayısı,
1,5 su bardağı kuru üzüm,
1 su bardağı kavrulmuş tane fındık,
1 su bardağı çekilmiş ceviz,
7-8 tane kuru incir,
8-9 tane hurma
2 bardak şeker,
1 portakal kabuğu rendesi,
tarçın.

HAZIRLANIŞI:

Fasulye ,nohut ve yarmayı bir gece önceden ıslatalım.
Ertesi gün fasulye ve nohutu düdüklü de pişirelim.Benim fasulyem köy fasulyesi olduğu için hemen pişiyor o yüzden onu düdüklüde pişirmedim.Yarmayı da ateşe alalım ve iyice yumuşayana kadar pişirelim.Daha sonra fasulye,nohut ve yarmayı pişen sularıyla birlikte aynı tencereye koyalım.Bir taşım kaynattıktan sonra şekeri ilave edelim,Şeker kaynamaya başlayana kadar kuru kayısıları küp küp keselim,üzümlerle kayısıları tenceremize ekleyelim.10-15 dk kadar kaynadıktan sonra içine kavrulmuş bütün fındıkları da koyalım.Son olarak küp küp kesilen kuru inciri ekleyelim.5 dk kadar daha kaynatıp ocaktan alalım.Sıcakken kaselere dökelim,üzerine çekilmiş ceviz ve tarçınla süsleyelim.Sonra da konu komşu herkese dağıtalım.Allah kabul etsin inşallah cümlemizinkini..

AFİYETLER OLSUN....


İsrail aylardır abluka ve ambargo altında tuttuğu Gazze’ye şimdi de bomba yağdırıyorİsrail ordusu, 27 Aralık sabahtan itibaren Gazze’de stratejik noktaları, hükümet binalarını ve sivil yerleşim yerlerini karadan, denizden ve havadan bombalamaktadır. Saldırılarda birçok sivil yerleşim birimi ile birlikte, camiler, okullar, kuyular ve Gazze’nin hayat damarlarının tümü yerle bir edilmiştir. Onlarca kardeşimizin şehit olduğu saldırılarda, yaralıların çokluğu sebebiyle hastanelerde yığılma olmuş ve büyük bir ilaç ve doktor sıkıntısı ortaya çıkmıştır.


2 yıldır insanlık dışı ambargo, kuşatma ve yoksullaştırma ile kitlesel cezalandırmaya tabi tuttukları Gazze’de son saldırı ile birlikte insanların tüm yaşam ümitleri yok edilmek istenmektedir. Gazze açlık, ilaçsızlık, yakıt sıkıntısı ve tüm yoksun bırakma çabalarına rağmen direncini, onurunu ve hükümetini sahiplenmekten geri durmamıştır. İsrail’i ve aldıkları rol oranında tüm yandaşlarını bu katliam sebebiyle kınamaktan öte yapılabilecek işler olduğuna inanıyoruz. Filistin halkının yalnız olmadığını gösterelim.(kaynak;http://acilen.ihh.org.tr/).
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler