PATATESLİ POĞAÇA

Poğaça yapmayı ve yemeyi çok seviyorum.Patatesli poğaça da nefis oluyor denemenizi tavsiye ederim.

Malzemelerimiz şunlar;1 paket hazır kuru maya,1 yumurta(sarısı üstüne sürülecek),1 su bardağı süt,bir tatı kaşığı tuz ve aldığı kadar un.

İç harcı için 4-5 adet ortaboy patates,1 kuru soğan,1 yemek kaşığı salça,karabiber,tuz.

Patetatesleri haşlıyoruz,soyuyoruz ve çatal yardımı ile eziyoruz.Küçük bir tencerede sıvı yağ ile soğanı pembeleştiriyoruz,salçamızı ekliyoruz,biraz kavurduktan sonra patatesleri ve tuzu ve karabiberi ekliyoruz.Biraz pişirip altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Hamur malzemelerimizle hamuru yoğurup yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.(Ben hazır maya kullandığımiçin suda eritmeye gerek yoktu ama yaş maya ile de güzel olur.)Bir süre hamurumuzun mayalanmasını bekliyoruz.Mayalandıktan sonra küçük topaklar alıp avucumuz yardımı ile açıyoruz ve patatesli harçtan bir mikter koyup kapatıyoruz.Hepsini tamamladıktan sonra üzerine az sıvı yağ karıştırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüyoruz.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.AFİYET OLSUUN..


Bu gün okullar yarıyıl tatiline girdi biliyorsunuz.İşte bizim okulda da karne töreni öncesi öğretmenler ve öğrenciler birlikte horon tepiyolar.Hem de kar yağarken...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler