MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı yoğurt,
1 yumurta sarısı(üzerine sürmek için.),
1 pk instan kuru maya,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz.
Aldığı kadar un.
İÇİ İÇİN:
Beyaz peynir ve maydanoz.
DIŞI İÇİN:
Bolca ince doğranmış maydanoz.
YAPILIŞI;
Ilık sütte mayayı eritelim.Tüm malzemeleri karıştıralım.Unu azar azar ekleyelim,yumuşak bir hamur olmalı çünkü.Elimize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Hamuru yaklaşık 1 saat kadar mayalandıralım.Daha sonra hamurdan parçalar koparıp top haline getirelim.Yumurta sarısına birkaç damla sıvı yağ damlatalım ve toplarımızın üzerine sürelim.30 dk kadar da tepside mayalanamaya bırakalım.Daha sonra önceden ısıtılmış 190 derecede pişirelim.Bu arada peynir ve maydanozdan oluşan iç harcımızı hazırlayalım.Pişmiş poğaçaları fırından çıkardıktan sonra yarım saat kadar soğumasını bekleyelim.Soğuduktan sonra poğaçaları enlamesine yarım ay şeklinde keselim.Peynirli,maydanozlu iç harcımızı biraz içine biraz da dışına sürelim(ki kıyılmış maydanozlar poğaçanın ağzına yapışabilsin.)
Daha sonra önceden incecik kıydığımız maydanozu poğaçanın ağız kısmına sürün.İşte sakallarımız hazır.Maydanozun eşşiz lezzeti ve kokusu ile misler gibi poğaçalarınız hazır.
Ben aceleden maydanozları pek ince kıyamamışım ama siz yaparken pek bir ince kıyın ki daha da hoş görünsünler.
AFİYET OLSUUUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder