MALZEMELER:
2 kg kokulu üzüm
5 bardak su
1 su bardağı şeker(veya daha az)
1 su bardağı iri çekilmiş mısır unu.
HAZIRLANIŞI:
1-Kokulu üzümleri iyice yıkayıp 5 bardak su ile tencereye koyalım.
2-Şekeri ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
3-Üzümler iyice ezilip pişince süzgeçten geçirelim ve tekrar ocağa alalım.
4-Kısa bir süre daha kaynatıp iri çekilmiş mısır ununu yavaş yavaş ekleyelim
5-Bir elimizle unu tencereye serperken diğer elimizle de çırpıcıyla karıştıralım ki topak olmasın.
6-Bu arada mısır unumuz kalın çekilmiş olmalı yoksa pepeçuramız olmaz topaklanır vs...
7-Ocaktan alıp kaselere sıcak sıcak bölelim.
8-Buzdolabında iyice soğuduktan sonra (takriben ertesi gün) servis edelim.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder