Eşimin Kayseri ziyaretinden getirdiği,kendi elleriyle bağından topladığı üzümlerden reçel yaptım..Reçeli özellikle eşim istedi,oldukça güzel bir üzümdü.
MALZEMELER:
1 kg üzüm
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
limon suyu
YAPILIŞI:
1-Üzümleri tane tane ayıklayıp yıkıyoruz ve süzüyoruz.
2-Şekeri suyla beraber kıvamını alana kadar (ki ben yarım saat kadar kaynattım) kaynatıyoruz.
3-Üzümü ekliyoruz ve bir süre daha kısık ateşte pişiriyoruz.
4-Limon suyunu da ekleyip 20 dk daha kaynatıp kıvamını aldıysa altını kapatıyoruz.
5-Sıcakken kavanozlara koyup kapağını kapatıyoruz.
6-Reçelimiz hazır.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder