Almanların speciali olan erikli pasta,her yıl Erik zamanı mutlaka evimizde 2-3 kez yapılır.Bu yazı ve ramazanı yalnız geçirdiğim için,pek fazla yapmak istemedim bu pastadan..Adet yerini bulsun diye yapmadan da edemedim..))Umarım sizlerde deneyip memnun kalırsınız..
Malzemeler
75 gr tereyağ
1 yumurta
minicik tuz
75 gr şeker
200 gr un (az gelirse ilave edilir.)
1 kg mürdüm eriği (uzunlardan)
üzeri için 1 yemek kaşığı iri şeker (Almanya'dan almıştım.olmasada olur)
tepesi için guss (pudra şekeri+limon suyu)
en tepesi için krema
Hazırlanışı
Tüm malzeme karıştırılıp yoğrulur.
Hamur yağlanmış tepsiye eşit şekilde yayılır.
Hamurun üzerine çatalla batırılır.
Erikler yıkanıp kurulanıp çekirdekleri çıkartılır.
Fotoğraflarda görüldüğü gibi hamurun üzerine dizilir.
Üzerlerine iri şeker serpiştirilip 175 c de yaklaşık 30 dk pişirilir.
Tepesi için
2 yemek kaşığı pudra şekeri,1,5 çay kaşığı limon suyu ile karıştırılıp sıcak pastanın üzerine kaşıkla serpiştirilir.
Krema veya şanti çırpılıp,1 kaşık dilimlerin üzerine alınıp,kahve eşliğinde afiyetle yenilir.Kremasız tadı çıkmaz çünkü..))
Not:Guss mutlaka sıcak pastaya serpilmeli..Soğutulup serpiştirilmeyecek.Nedeni:Hemen eriyip, eriklere ayrı bir lezzet katması için..))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder